Ви претставува проблем вревата од дожд? Ние го имаме решението
Продолжи да читаш
Драматично го намалува бучавата од дожд на кој било метал или друга структура на покривот на тврда површина
Едно прашање што Silent Roof Ltd е поставено на регулативар основа е
„Колку е сигурна инсталацијата на тивок покрив при бурни временски услови? Сликата погоре е онаа на неодамнешната инсталација на Silent Roof направена кратко откако бурата Јунис помина низ ОК. Монтажата е на 10 кат во зграда изложена на стихии. Задоволство ни е да пријавиме, како што можете да видите, ниту оваа, ниту која било друга од нашите завршени инсталации не претрпеле штета како резултат на бурата Јунис или која било друга од неодамнешните бури од 2021-22 година. 
Штетата на О2 Арената предизвикана за време на бурата Јунис. Делови од платниот покрив на местото на настанот, порано познат како купола Милениум, беа уништени од силата на ветровите на бурата на 18 февруари 2022 година.
Овој видео клип ги прикажува нашите назначени инсталатери TV & Studio Group, како применуваат лого со матрица на завршената површина на инсталацијата на тивок покрив на Лондонски филмски студиа
Неколку слики кои прикажуваат инсталација на тивок покрив на 10-ти кат од зграда. Малку поинаква од вообичаената ситуација. 
Кои сме ние
Ние во Silent Roof сме единствените светски добавувачи на нашиот материјал Silent Roof кој драматично го намалува бучавата од дожд што произлегува од покривните површини. Ние сме со седиште на јужниот брег на Велика Британија, седиштето е во Торки, Девон, Велика Британија. Ние преземаме инсталации низ Велика Британија, предмет на одредени ограничувања и ги снабдуваме нашите уникатни материјали со инсталаторите ширум светот. Заинтересирани сте да разговарате со нас за вашиот проект? Заинтересирани сте за извоз? Погледнете ја оваа страница или повикајте ни. 
Телефон: 01803 203445 Мобилен: 077865 76659 
Заедничко спојување на тивкиот покривен материјал
Што правиме
Како да се запре бучавата од дожд на метален покрив.
Ние на Silent Roof развивме решение за проблемот со бучава од дожд што потекнува од тврди покривни површини во дневниот или работниот простор под. Ние го користиме нашиот материјал за намалување на звукот од дожд на површини како што се профилен метален лим и слично.

Откако ќе го инсталирате просторот под третираната површина на покривот, веднаш има корист од драматично намалување на загадувањето на бучавата од дожд. Сликите на оваа страница се илустрација за тоа како СРМ се применува на голем профил Метал кров во фабриката „Монструм на мед“ во Саултал, Лондон, во септември 2018, сите 5400 квадратни метри од него.
Покривни профили на метал
Профили на метални панели за покривање - драматично го намалуваат бучавата од дожд
Во ситуации кога бучавата од дожд на метален профил или композитниот материјал за покривање влијае на работниот простор подолу, да ни се јавите на Silent Roof, 
го имаме решението за вашиот проблем. Во соработка со светски водечки производител на тридимензионални производи за изолација со матрици, системот за тивок кров, инсталиран на горниот дел од постојниот покрив Драматично го намалува бучавиот дожд пред да се појави. Бучавата од дожд на овие типови кровни конструкции е непријатност во многу различни средини; индустриски фабрички единици, училишта, снимање сектор, комерцијални канцеларии и слично.Сликите на оваа страница се илустрација за тоа како СРМ се применува на голем профил Метал кров на кровот на фабриката за чудовишта во Саутхол, Лондон, во септември 2018 година , сите 5400 метри квадратни од тоа.
Инсталацијата „Тивок кров“ е брзо завршена и целата активност на инсталацијата се одвива на надворешноста на зградата, така што не се меша во активностите под засегнатиот покрив.
Обоени реклами на покривот
Да, рекламирањето на тивок покрив на покривот е достапно во голем број на бои. Имајте лого на вашата компанија на која било површина на покривот. Без сликање, отстранување и преместување во секое време. УВ стабилизиран.

Во 2019 година, преку нашата инсталација компанија ни пристапи глобален бренд кој го постави прашањето, „какви други бои се достапни?“
Но, ова испитување не беше за задушување на бучавата од дожд, туку за целите на рекламирање на покривот. Основен слој од една боја прекриен со контрастна боја на логото на компаниите.

Овој проект беше за покривна структура од 10,000 квадратни метри, занемарена од бројни високи згради, совршена платформа за рекламирање.
По повеќемесечни преговори и напори во рамките на одделот за истражување и развој на нашите производители во Германија, нова верзија на која се повикуваме,
Роден е обоен тивок кровен материјал (ЦСРМ).

Сега искористете го вашиот покрив за рекламирање и потиснете го досадниот бучава од дожд во исто време со оваа единствена варијација на тивок покрив.    
ПРАШАЊЕ: Може ли еден фонд за апликации за ДРУГО?
Пристапот за инсталација започнува со основниот слој на избраната боја, логото на компанијата се сече од специјален потенки слој на CSRM и се зацврстува на основниот слој. Нашата компанија за инсталација може да ја обезбеди оваа услуга за инсталација ширум светот. Дали имате ситуација што може да има корист од овој нов развој? За покривот, рекламирање Контактирајте нè сега за дополнителни информации.
Како работи ... Слушањето е верно
Како можам да престанам дека бучавата од дожд е вообичаено прашање Не можете да го запрете дождот, но Тивок кров драматично ќе го намали бучавата од дождот на шепот.
Краткиот видео клип лево го прикажува звучно ефектот на испуштање вода на метална површина.
Ова симулира бучава од дожд со и без корист од покривање на материјал од тивок кров на тврда површина.  ЗАПОМНЕТЕ, вклучете ја јачината на звукот на вашиот уред пред да го притиснете копчето за репродукција. Тоа е саундтракот што е од интерес, како и видеото. 

 Филмската индустрија - Посетете го нашиот блог

Дали сте вклучени во филмската индустрија? 

Дали бучавата од дожд е проблем за вас? Имаме решение како да се запре бучавата од дожд.

Покривот на чудовиштето
Во пролетта на 2018, добивме истрага во која прашавме: -
„Здраво ... Ова може да биде чудно. Имам голем магацин што сакаме да звучиме доказ од дождот и не можеме да инсталираме ништо внатрешно за да не функционираат нормалните методи на изолација. Може ли вашиот тивок кровен материјал да биде поставен однадвор на метален кровен магацин? “

Ова истражување се разви во првата инсталација на „Молчи кров“, поврзана со снимање на звук во филмската индустрија. Се разјасни дека „големиот магацин“ АКА Чудовиште беше купена за сместување на сет за снимање. Ова е серија што ќе ја објави Скај Атлантик подоцна во 2019 година. Silent Roof донесе решение за проблемот со бучава од дожд што произлегува од покривните конструкции на тврда површина. Бучавата од дожд негативно би влијаела на активностите за снимање на снимателската екипа во сетот под покривот на магацинот. Толку успешна беше оваа инсталација што другите истражувања ги следеа повторно поврзани со филмската индустрија. На почетокот на 2019 година, новата продукција на Сем Мендес „1917“ од Storyworks го ангажираше Silent Roof Ltd да обезбеди технологија за намалување на бучавата од дожд на локациите за снимање во областа Солсбери во Велика Британија.

Тивок кров во САД 

Moffett Productions со седиште во САД и го користеа нашиот производ во нивното филмско студио во Хјустон, Тексас. .Е го следиме искуството од „Мофет Продукција“ со интерес.     

Дали имате слична ситуација? Контакт со нас - Го имаме решението - Нема повеќе прекини на бучавата од дожд.

Специјалисти за ТВ СТУДИО ГРУП ДОО во привремени структури, додатоци во студио, акустични третмани и производство на настани низ целиот свет. Групата ТВ и филмско студио се експерти за звучно изолирана инсталација, акустични третмани, апарати за студио, поставување полутрајни згради и привремени конструкции како што се; pop-up студија, работилници, социјално далечни трпезарии и други придружни згради. Нивното искуство и професионална посветеност го прават тоа  Група за ТВ и филмско студио совршено одговара за инсталирање на материјал за тивок покрив и тие успешно применија СРМ на голем број магацини, плевни, покриви на студио за ТВ и филмови и се препорачаниот инсталатер на СРМ.  

Претходните инсталации на материјалот Silent Roof вклучуваат многу филмски и телевизиски продукции; Филм „1917“ Сем Мендес, Бетмен во студиото Лиссен, безбедносни видеа од HS2 и многу повеќе, Кликни тука за да ги видите понатамошните информации за неодамнешните инсталации на тивок покрив во центарот за обука HS2 во Бракли и во Лондонските филмски студија.   
Тивок покрив - механизирана инсталација
 Неодамна усвоивме механизирана инсталација
постапка каде широк распон или работа на висина е
проблем. Сликата надесно беше привремено покривање на штала
се користи за снимање на епот „1“ на Сем Мендес WW1917.

Уникатен материјал што во едноставни термини се тресе од капките од дожд на горната мазна површина, дождовната вода потоа се лапнува низ решетките, потоа продолжува до оригиналната површина на покривот и се оддава во системот за дренажа на дождовницата.

Материјалот на тивок кров е стабилизиран во УВ стабилизација. Поради флексибилните својства на материјалот, може да се искористи на која било површина без разлика дали е рамна или заоблена. Развивме различни средства за обезбедување на материјалот на различни површини.

Прашање за акустична изолација

Бучавата од дожд се пренесува кај нас во форма на звучни бранови. За време на падот на дождот се создаваат различни фреквенции кои се однесуваат на влијанието на капките дожд врз површината на покривот. Постојната конструкција на покривот ќе делува како материјал за изолација од звук во одреден капацитет, но можеби контролата на бучавата од дожд не беше примарно внимание кога беше конструиран предметниот покрив. Кога се соочувате со обид за звучно изолирање на покрив од бучава од дожд, најверојатно, првото разгледување е да додадете акустични материјали за борба против опсегот на фреквенции на звук (бучава од дожд), што произлегува од структурата на покривот. Било која структура ќе вибрира на одредени фреквенции, панелите за покриви, без разлика дали се метални или композитни, ќе се однесуваат како тапан кожа и кога влијанието ќе произведува звук. Зарем не е логично да се воведат материјали за акустична обработка кои се дизајнирани да го решат овој проблем со бучавата.
Конвенционалниот пристап е да се додаде маса на покривот. Сите ние интуитивно знаеме дека подебелиот покрив или wallид ќе го инхибираат ширењето на бучавата (звучни бранови). Значи, направете го покривот подебел за да го ослабнете нивото на бучава произведено од паѓање на дожд, зарем ова не е очигледен одговор? Најпознат закон за изолација на звукот е Законот за маси. Ова наведува дека со удвојување на тежината на акустичната бариера ќе добиете приближно 6dB подобрување на слабеењето на звукот. Со други зборови, ако ја удвоите големината на wallидот од тули, на пример, ќе добиете околу 30-40% подобрување на звучната изолација. Исто така, со покрив, но сега треба да размислиме за дополнителното оптеретување што ќе го воведеме, дали покривот може да го поддржи ова дополнително оптеретување и по која цена и на кој напор?
ИЛИ МОЕ ДА СЕ РАБОТИМЕ НА ОВОЈ ПРОБЛЕМ ОД РАЗЛИЧНА ПЕРСПЕКТИВ?
Со додавање на маса на покривот, се смета дека го решава проблемот со бучава од дожд ПОД што се случил. Алтернативно решение би било да се спречи бучавата од дождот ПРЕД да се појави? Silent Roof Material (SRM) го прави токму тоа што е инсталиран на НАДВОРЕТ од покривот на врвот на постојната површина на покривот, пресретнувајќи го дождот што паѓа. Покрај тоа, СРМ тежи само 800 грама на метар квадратен, секоја структура на покривот треба да може да го поддржи овој минимален додаток. Па, наместо да додавате маса, како ќе работи пристапот „Тивок кров“?
Silent Roof Material (SRM) е уникатен производ кој во едноставни термини тивко ги тресе паѓаат капки од дожд на горната мазна површина без да го пренесат бучавата од ударот произведена на површината на покривот под нивото. Водата од дожд потоа се влече низ решетките на СРМ, потоа тивко се качува на оригиналната површина на покривот и се влегува во системот за дренажа на дождовницата. Молчиот кров ќе го запре поголемиот дел од бучавата од дождот на која било структура на кров, до само шепот. Материјалот е во црна боја и се стабилизира во УВ стабилизација. Поради флексибилните својства на материјалот, може да се искористи на која било површина без разлика дали е рамна или заоблена. Развивме различни средства за обезбедување на материјалот на различни површини.
Технички опис
„Материјалот за тивок кров е флексибилен, мулти-димензионален материјал, произведен од полиамидни нишки, споени заедно, каде што преминуваат за да формираат цврста, отворена решетка. Има рамен грб од едната страна произведен од нишки во неправилна, дводимензионална структура која е термички врзана за мултидимензионалната структура.

Структури на метални покривни структури се целосно покриени со континуирана должина на црн материјал од тивок кров, секоја должина е обезбедена на соседот и е закотвена на крајниците. Поради отворената структура на решетката на материјалот, таа претставува многу мала отпорност на ветер, затоа не е засегната од лошите временски услови.
Повторна употреба - уникатен имот
Молчиот покрив може да се премести. Оваа повторна употреба е уникатно својство на Silent Roof Material (SRM). Кога купувате било која количина на SRM, го сторите тоа со знаење дека може да се преместите во различна структура на покривот, како и кога ви е потребна. Ова не е случај за сите други третмани што се користат за да се намали ефектот на бучава од дожд на кровните конструкции.
Вообичаен пристап е да се обидеме да го намалиме нивото на загадување на бучавата ПОТЕГО се случи со додавање слој (а) на спреј за намалување на бучавата, на пр., На долната страна од структурата на покривот.
Тивок кровен материјал нанесен на надворешната површина на структурата на покривот, запира капки од дожд што влијаат на површината на покривот, така што драматично го намалуваат резултантниот шум на дождот ПРЕД што се појавува.
Потоа, имате можност да го вклучите SRM, да го транспортирате на друга локација и да ги искористите и тоа е својства за намалување на бучава од дожд, повторно, и повторно, и повторно ... Една набавка, повеќекратни апликации.
Кој друг производ го поседува ова својство на повторна употреба во однос на загадувањето на бучавата од дожд? Според наше знаење, НИКОЈ.
Сликата десно е местото каде што материјалот за нечујно покрив беше преместен од Чудовиштето на покривот во Саутхол и повторно го постави во старата зграда за палење во Вембли, сликата десно е пред и откако материјалот за тивок покрив беше монтиран на старата зграда за палење.
Сето ова беше направено за 6 дена од почеток до крај.

Извозот
Ние се базираме на јужниот брег на Англија, сепак може да имате предвид проект на некоја друга локација надвор од Велика Британија. Ако имате ситуација кога бучавата од дожд од покривната конструкција влијае на работниот простор или просторот за живеење под него, можеме да организираме да го извезуваме нашиот материјал за тивок покрив на вашата локација, каде и да е ширум светот.

Инсталирањето на тивок покрив материјал е самата едноставност и ќе бидете водени на секој чекор од патот преку нашата он-лајн или телефонска поддршка, доколку и кога е потребно.

Материјалот за тивок покрив (SRM) се испорачува во бали со ширина од 1 метар и должина до максимум 60 метри. Квадратен метар SRM е 800g и има дебелина од 17 mm. Балите може да се достават однапред исечени до која било должина што ви е потребна за вашиот проект, било да е тоа рамна, косина, покривна површина со профил на буре.
Контактирајте не сега за информации за цени и испорака. 
Контактирајте нè овде
  Телефон: 01803 203445    
Мобилен: 07786 576659
е-пошта: info@silentroof.info
Само неколку компании со кои имаме или во моментов работиме
Најчесто поставувани прашања
Колку е тежината на материјалот SR
Колкава е тежината на инсталацијата „Тивок кров“? Тежината на Silent Roof материјалот е само 800g на метар квадратен. Не е апсорбирачки, така што нема да задржи дождовна вода за да се додаде на товарот на дадена структура на покривот. 
Кои се вредностите 'U' и 'R'
Во однос на нашиот тивок кровен материјал, вредностите 'U' и 'R' на материјалот се незначителни кога се размислува за специфична употреба, а тоа е значително да се намали бучавата создадена од врнежи од дожд што влијае на површината на покривот. Материјалот за тивок кров не е дизајниран да биде производ за топлинска изолација.
U-факторот и U-вредноста се заменливи термини што се однесуваат на мерка на добивање или загуба на топлина преку материјал заради разликата помеѓу внатрешната и надворешната температура на воздухот на материјалот за кој станува збор. U-фактор или U-вредност се нарекува и целокупниот коефициент на пренос на топлина. Пониската вредност на U означува подобри изолациски својства. Единиците се Btu / (hr) (ft2) (° F). Материјалот „Тивок кров“ не беше дизајниран да биде изолатор, затоа вредноста на „U“ на материјалот не е пресметана. 
Информации за производот / лист за спецификации
Колку време е потребно да се инсталира
Колку време е потребно за да се инсталира тивок покрив. Кога е инсталиран на структури на профил метален покрив (PMR) и слично, материјалот на тивкиот покрив (SRM) едноставно се стркала преку покривот од стреата до настрешницата и над гребенот на покривот. Секоја 'лента' ќе биде широка 1 милион. Следната лента е поставена наопаку на првата лента и се „зашива“ заедно со помош на ПВЦ кабелски врски. Оваа лента потоа се превртува за да лежи во непосредна близина на соседот и процесот се повторува. Користејќи го овој метод, типична е значителна површина на покривот со СРМ за релативно краток временски период, обично 60 квадратни метри на час со тим од двајца монтери. 
Време на достава на тивок кров
Времето за испорака на тивок кров од фабриката за производство до нашата база во Велика Британија ќе трае помеѓу 3 и 6 седмици по приемот на вашата потврдена нарачка во зависност од тековниот работен товар 
Очекуваниот животен век на тивка покрив
Имаме инсталации кои сега се стари десет години и не покажуваат знаци на деградација. За да им помогне на долговечноста, периодичното чистење се препорачува да се отстранат остатоците од матрицата на материјалот. 
Водич за инсталација
(в) Сите права се задржани 2007 - 2020 Silent Roof Ltd.
Ви благодариме што се претплативте Споделете ја вашата единствена врска со упатување за да добиете поени за да освоите награди ..
Се вчитува ..